Start stressvrij je bruiloftplanning!

Gepubliceerd op 18 september 2019 om 21:12

Je bent verloofd en eigenlijk wil je meteen van start met het plannen. Je hebt van alles in je hoofd, maar waar begin je? Wat het belangrijkste is: je bruiloft plannen moet leuk blijven! Geen ruimte voor stress of paniek. Met een goede planning en budgetbewaking moet het allemaal goed komen! Zie hieronder in grote lijnen waar je aan moet denken!

De datum

Bij het kiezen van een trouwdatum zijn de volgende zaken belangrijk om in overweging te nemen: feestdagen/ vakantie periodes, welk seizoen. Zien jullie het al voor je om een buitenbruiloft te hebben? Dan zul je al snel de lente of zomer kiezen. Maar houden jullie van knus, gezellig, open haard? Dan is de herfst/winter ook een heel mooi seizoen om te gaan trouwen.   

Het budget

Voordat je begint met het plannen, is het belangrijk om vast te stellen wat jullie trouwbudget is. Dit zal de basis zijn van de gehele planning. Maak een goede budgetverdeling over de verschillende onderdelen (zoals locatiebudget, kledingbudget, cateringbudget enz.). Hierbij neem je mee wat jullie prioriteit is. Vinden jullie het belangrijk om lekker uitgebreid te eten met jullie gasten? Trek hier dan iets meer budget voor uit, maar daartegenover kun je weer iets anders schrappen wat jullie minder belangrijk vinden. Zo blijft alles lekker in balans. 

De gastenlijst

Nu is het tijd om te kijken naar het aantal gasten die jullie willen uitnodigen. Stel alvast een voorlopige gastenlijst op. Maken jullie hierin onderscheid tussen dag- en avondgasten? En zijn kinderen ook welkom op jullie trouwdag? Nodig je ook collega’s uit? Dit zijn allemaal dingen waar je aan kunt denken. Kijk goed of het aantal gasten haalbaar is binnen jullie budget. Mocht blijken dat het niet haalbaar is? Ga dan nog eens kritisch kijken naar de lijst en waar nodig kun je gaan schrappen. 

De trouwlocatie

Er zijn er zo veel! Waar begin je? Kies je voor een locatie in het midden van het land die voor al jullie gasten makkelijk bereikbaar is? Of kies je juist voor iets binnen jullie regio? Wat vooral belangrijk is: wat past bij jullie? Kasteel, Boerderij, Landhuis, Strandpaviljoen.. de mogelijkheden zijn eindeloos. Bezoek eens de route vanTop Trouwlocaties. Wellicht zit daar jullie droomlocatie tussen! Ook goed om te checken is: of de locatie een officiële trouwlocatie is. In dat geval kun je de huwelijksvoltrekking daar laten plaatsvinden!

Kleding

Een van de leukste dingen.. je trouwjurk en trouwpak uitkiezen!! Spannend. Een aantal tips: neem voorbeelden mee uit magazines van wat je mooi vindt. Ga naar een speciaalzaak en laat je goed adviseren. Handig is dat de aanstaande bruid als eerste haar jurk uitkiest i.v.m. de langere levertijd. Ook kun je een staaltje van de stof van je jurk dan meegeven aan je aanstaande man zodat hij die mee kan nemen als hij zijn pak gaat passen!

Bezoek onze trouwbeurs!

Er is zoveel inspiratie te vinden op internet en Pinterest, maar wat gaat er boven een persoonlijk gesprek met de leveranciers! Op onze trouwbeurs kun je rustig rondkijken en écht feeling krijgen met alle aspecten voor jullie bruiloft. Je kunt er een leuk dagje uit van maken met je verloofde/ moeder/ zus.. en wie weet kun je na het bezoeken van de trouwbeurs wel heel veel vinkjes zetten op je to-do list!

Koop de beurstickets HIER

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.